Verhuizing & fiscale informatie over verhuizen

Verhuizing & fiscale informatie over verhuizen

We zijn verhuisd!

WimaX Administraties & Advies is verhuisd van de Johan van Hasseltweg naar de Netwerkweg 15-D in Amsterdam-Noord. Voornamelijk de parkeergelegenheid hier zal onze cliënten bevallen, omdat dat een algemeen bekend probleem was op de Johan van Hasseltweg. Uiteraard verandert onze dienstverlening niet. We kunnen u helpen met de boekhouding, de aangiften OB, IB, VPB, dividendbelasting, erfbelasting en schenkingsaangiften. Uiteraard adviseren wij ook m.b.t. uw bedrijfsactiviteiten en hebben we een groot netwerk voor allerlei aanverwante diensten.

Denkt u ook te gaan verhuizen? Hieronder wat interessante informatie betreffende verhuizen als bedrijf of als u ZZP-er bent:

  • Voor een vennootschap of eenmanszaak is de bedrijfsverhuizing aftrekbaar. Als u privé verhuist en is en blijft uw eenmanszaak gevestigd op hetzelfde adres als uw woning en verhuist deze mee? Dan kunt u 30% van de kosten van de verhuizing aftrekken als het een zakelijke werkruimte betreft.
  • Heeft u in bovenstaande situatie een niet zakelijke werkruimte? Dan kunt u helaas geen verhuiskosten aftrekken.
  • Gaat u als ZZP-er vanuit uw huis verhuizen naar een bedrijfspand? Dan zijn de kosten van de verhuizers aftrekbaar plus een vast bedrag van EUR 7.750,-.
  • Als u als ZZP-er privé gaat verhuizen om dichter bij uw bedrijfspand te wonen of om andere aantoonbare zakelijke motieven dan mag u ook EUR 7.750,- aftrekken plus de kosten van de verhuizers. Er zijn wel criteria aan verbonden m.b.t. de zakelijke motieven (bijvoorbeeld aanzienlijke kostenbesparingen in de zaak) en ook bij het dichter naar de zaak verhuizen (minimaal 60% verkorte reistijd en de oude afstand was minimaal 25 km). U moet bovenstaande kunnen aantonen aan de belastingdienst als die daarom vraagt.
  • Heeft u werknemers? Dan mag u een onbelaste verhuiskostenvergoeding aan uw medewerker verstrekken van EUR 7.750,- plus een vergoeding voor de werkelijke kosten van de verhuizers. Ook hiervoor geld dat de werknemer verder dan 25 km van het werk woonde en de afstand minimaal 60% minder wordt. Tweede voorwaarde is dat de werknemer binnen 2 jaar na het accepteren van de nieuwe dienstbetrekking verhuist. Dit geldt ook voor overplaatsing.

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening, bel ons dan eens vrijblijvend op 020-6365421.

Terug naar overzicht

Ruth Drewel

Geef een reactie

zeventien + 4 =